Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, jotka esiintyvät kuvakielellä kirjoitettuna myös Kalevalassa. Pääosin Pohjanmaalla nämä parannustaidot ovat säilyneet sukupolvilta toisille.

Yleisin hoitomuoto on jäsenkorjaus, joka on saanut eri muotoja viimeisen vuosikymmenen aikana. Kokonaisvaltaisinta osaamista edustaa Kalevalainen jäsenkorjaus.

Mestariparantajat antoivat näytön konaisvaltaisesta osaamisesta Kuopion yliopiston alaisuudessa tehdyssä pilot-tutkimuksessa vuonna 1996. Tutkimuspotilaana oli 34 kroonista alaselän kipupotilasta. Tuloksena oli, että hoito oli tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidossa tehokkain hoitomenetelmä koko hoitohierarkiassa.

Vuosina 2003-2005 mestariparantajain oppilaat, 14 Kalevalaista jäsenkorjaajaa, antoivat laajan näytön kalevalaisen jäsenkorjauksen vaikuttavuudesta selkä-, niskahartiakipu- ja jäätyneiden olkapääkipupotilaiden hoidossa. Tutkimus tehtiin Kuopion yliopistolla.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen hoidon tehokkuus varmistettiin sokkotutkimuksin, joissa verokkiryhmänä oli fysioterapia liikehoito ja klassinen hieronta. Sokkotutkimusta tukivat myös yliopistolla analysoidut osaajien ympäri Suomea suorittamat kirjalliset omat arviot suorittamiensa hoitojen, yli 3 000 hoitoa, vaikuttavuudesta sekä suoritetuista hoidoista saadut asiakaspalautteet yli 600.

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Em. tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun.

Lähde: www.kansanlaakintaseura.fi

Hoitokuvaus:
Hoidon kesto on 1,5-2h ja se suoritetaan hoitopöydällä ja osin hoitotuolilla istuen.
Seuraavan kolmen vuorokauden aikana hoidosta on hyvä välttää fyysisiä ponnisteluja ja rajuja liikkeitä. Myös saunaa kannattaa tänä aikana välttää. Vettä kannattaa nauttia runsaasti ennen ja jälkeen hoidon, vähintään 2 litraa / päivä.

Hoito on kivutonta ja miellyttävää ja siinä käydään myös huolellisesti läpi liikeradat pyrkien ongelmakohtien paikantamiseen ja lisääntyneen liikkuvuuden aikaansaamiseen.

Akuuteissa voimakkaissa kiputiloissa, kuvauksissa todetuissa nikamamuutoksissa ja leikkausten jälkitiloissa on syytä varmistaa fysikaalisten hoitojen sopivuus lääkäriltä.

Lue lisää kalevalaisesta jäsenkorjauksesta Kansanlääkintäseuran sivuilta.

Tarjoamme Kalevalaisen jäsenkorjauksen harjoitushoitoja kotikäynteinä ja eri hoitoloissa Etelä-Suomen alueella, ota yhteyttä ja kysy lisää:

Jarno: jarno(at)hyvinvointitiimi.fi, puh. 046 810 7481